Puheenjohtajan puheenvuoro

Hyvät jäsenemme !

Poikkeuksellista korona-arkea on eletty jo vuoden päivät. Tammikuussa ilmassa tuntui pientä toiveikkuutta. Olisiko korona kohta selätetty,kun rokotuksetkin alkaisivat pian ? Mutta ei, ärhäkkä muuntovirus sekä rokotusten vähäinen saanti ja näin rokotusten hidas eteneminen palauttivat maan pinnalle. Vielä pitäisi jaksaa !

Nyt on tuostakin jo kulunut aikaa ja rajoituksia on vain kovennettu kaiken aikaa. Enää ei ole riittänyt jokaisen henkilökohtainen suojaus, välimatkat, kasvomaskit, käsienpesut ja käsidesit. Ihmisten liikkuminen ja toistensa tapaaminen on kehoituksin rajoitettu minimiin. Tätä kirjoittaessani odotellaan hallituksen lakiesitystä ravintoloiden sulkemisesta. Ties miten pitkälle rajoituksissa vielä mennään ?

Vuosi sitten ehdimme juuri ennen rajoitusten alkamista pitää kevätkokouksen. Siinä oli meidän onnemme – sattumalta. Nyt olemme tilanteessa, jossa tuo kokous on pidettävä äärimmäisten kokoontumisrajoitusten ollessa voimassa. Tietyt lakisääteiset kokoukset tulee pitää ajallaan, eikä tänä vuonna annettu mahdollisuutta siirtää niitä. Viime vuonna se sallittiin. Yhdistysten vuosittain pidettävät kokoukset kuuluvat noihin lakisääteisiin kokouksiin. Poikkeuslain ollessa voimassa kokoontuminen on rajoitettu näissäkin kokouksissa 6 henkilöön. Samalla on mahdollistettu osallistua kokoukseen etänä. Noihin etäkokouksiin osallistumista  hallituksenkin jäsenet opettelevat  osallistumaan. Olemme käyneet lyhyitä kokouksia myöskin wahtsappin välityksellä omassa ryhmässämme. On tullut todennettua se, että kyllä ihminen vielä iäkkäämpänäkin oppii uusia asioita.

Kun kokoukseen osallistuminen on rajattu tuohon 6 henkilöön, niin nyt on annettu mahdollisuus käyttää myöskin ns.asiamiestä valtakirjalla. Kukin jäsen voi edustaa valtakirjalla 2 muuta jäsentä, myöskin osallistuessaan etänä. Valtakirjamahdollisuutta suositellaan käytettäväksi.

Vaikka tilanne tuntuu nyt hankalalta ja jopa uuvuttavalta, niin kyllä edessä kuitenkin häämöttää valoisuutta. Luonnossa se näkyy päivien pidentymisenä, auringonpaisteen palaamisena ja lintujen visertelykin ennakoi kevättä ja jopa kesää. Rokotukset ovat nyt jo käynnissä, osa meistäkin jo saaneet sen, toiset odottavat vuoroaan.

Yhdistys täyttää tänä vuonna 65-vuotta. Juhlistamme sitä syksyn aikana,silloin toiveena paremmista olosuhteista . Toivon myöskin, että voimme silloin tavata toisemme kasvokkain.

Niinkuin jäsenkirjeessäkin mainitaan ,palaamme normaaliin heti ,kun se on mahdollista. Avaamme kerhoillat, luentoesitykset, liikuntaryhmät jne. Jaksetaan nyt kaikki vielä vähän aikaa !Jaksaminen on kaikkien meidän yhteiseksi hyväksi !

Hyvää aurinkoista lopputalven ja kevään odotusta !

Raili